Lippen om te zoenen?

De meningen zijn erg verdeeld als er gesproken wordt over lipfillers. Begrijpelijk, want je ziet steeds vaker lippen die te groot, te dik of te fake zijn. Of dit nou komt door Instagram, alle Hollywood TV programma’s of door alle spookverhalen laat ik even in het midden. Hoe zit het nou? Ik leg het jullie uit aan de hand van de dagelijkse praktijk in onze kliniek.

Dagelijks komen er veel dames op consult die graag iets aan hun lippen willen doen. Hele jonge dames van 21, jonge dames van 30 of jonge dames van 50, alle leeftijden zie ik voorbij komen. Veel verschillen, maar vaak ook 1 overeenkomst: ze willen vollere lippen, maar niemand mag het zien. Als je de vorige zin nogmaals leest, dan snap je vast hoe moeilijk dat kan zijn. Zelf wil je verschil zien, maar je omgeving mag het liever niet zien. Het gesprek vooraf is dus heel erg belangrijk. Wat wil je voor lippen? Wat is realistisch? Wat zijn voor jou natuurlijke lippen? Gelukkig weten wij heel goed wat natuurlijke lippen zijn!

Er zijn een aantal zaken heel belangrijk bij het behandelen van lippen met een filler. Als eerste is de natuurlijk balans tussen je boven- en onderlip erg belangrijk. Misschien heb je wel eens gehoord van de ‘Golden Ratio’, in het Nederlands ook wel de Gulden Snede genoemd.

Verder is het heel belangrijk om goed naar iemand te kijken. Hoe zit het met de anatomie. Waarom ziet jouw lip er uit zoals de lip eruit ziet. Trekt de lip naar binnen bij lachen, stoor je je aan veel tandvlees of mis je wat scherpte bij de liprand. Hoe zit het met het boogje in het midden van de bovenlip, ook wel de Cupido-boog genoemd. Wat ook heel belangrijk is om goed te kijken waar de lip op steunt. Is er voldoende steun op de hoektanden of moet er wat extra support aangebracht worden om de bovenlip nog meer projectie te geven? Kortom, er komt veel meer kijken bij een goede natuurlijke lipfiller behandeling.

Als laatste is een eerlijk en uitgebreid consult uiteraard ook heel erg belangrijk. Wat kun je verwachten? Kan ik hele natuurlijk volle lippen krijgen als ik bijna geen lip heb? Hoe zit het met de zwelling na de behandeling?

Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult. Ik leg het je met plezier uit!

Maak gerust een afspraak. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag verder over de behandeling en kosten.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English