Uitgerust? Goed geslapen? Op zich wel, hoor ik je denken. Maar toch stiekem storen we ons aan de licht vermoeide blik. Ook ik irriteer me wel eens vanwege mijn beginnende wallen. Tsja als vader van een kleine vent van 2 zijn de nachten nou eenmaal wat korter. En eerder naar bed is geen optie…we willen zo veel. Maar hoe ontstaat dat nou, die vermoeide blik? Waar heeft het mee te maken en wat kunnen we eraan doen?

Wanneer zie je nou of fillers in jouw geval een juiste oplossing zijn- Dokte (1)

Zoals met veel in ons gezicht en lichaam kunnen we zien dat we langzaam (gelukkig) ouder worden. Met name rondom onze ogen
gebeurt er veel naarmate de jaren verstrijken. Onze schedel krimpt en onze oogkassen worden groter. Hierdoor is er minder steun voor de onderoogleden en kunnen er wallen ontstaan. Door het verlies aan volume zakken de wenkbrauwen ook en dat geeft ook een meer vermoeide uitstraling.

Dark circlesGelukkig kunnen we dit volume terugbrengen met de tijdelijke fillers die we tegenwoordig hebben. De juiste keuze voor het juiste product is uiteraard van groot belang voor een natuurlijk en fris resultaat. Maar wanneer zie je nou of fillers in jouw geval een juiste oplossing zijn? Heel globaal kun je stellen dat als de wal die je ziet als je in de spiegel kijkt ontstaat omdat je een schaduw ziet en het onderooglid dieper ligt, dan kunnen fillers vaak een optie zijn. Zodra er een schaduw ontstaat omdat er te veel huid is en de schaduw komt door overhang van de huid, dan is een onderooglidcorrectie vaak beter. Uiteraard is een goed en vrijblijvend consult stap 1.

Daarnaast is de huid van onze onderoogleden heel erg dun en veroudert deze relatief snel. Dit is dan ook de reden dat je, om echt die volledige frisse blik weer te krijgen, het beste behandelingen kunt combineren. In dit geval is het zeker zo dat alle beetjes helpen. Goede oog crème (die echt niet heel duur hoeft te zijn), af en toe een lichte peeling van de huid van de onderoogleden of een Ulthera behandeling met gefocussed ultrasound zorgen ervoor dat er voldoende collageen en elastine in de huid blijft en de huid er dus langer jong en fris uitziet. Daarnaast is het soms ook mogelijk om met hele kleine beetjes botuline toxine (botox) de rimpeltjes in de onderoogleden wat te verzachten en de wenkbrauw iets te liften. Dit maakt de behandeling dan helemaal af.

Mocht je een goede kandidaat zijn voor fillers in het gebied van de onderoogleden, wat kun je dan verwachten? Goed om te weten is dat er niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van een naald, maar dat we de behandeling uitvoeren met een canule. Dit doen we bijna bij al onze injectables behandelingen, omdat dit veiliger en preciezer is en minder blauwe plekken geeft. Ook is het minder pijnlijk, omdat we maar 1 x door de huid hoeven te prikken. Er worden kleine beetjes filler geplaatst en op de juiste plek gemasseerd. Soms is het nodig om een week later nog wat filler toe te voegen om zo het beste resultaat te verkrijgen. De filler die gebruikt wordt is een heel zachte gel, zodat deze gel zich mooi verspreid onder de toch al erg dunne huid. Zo voorkomen we zwelling (wat af en toe toch kan gebeuren, maar dan lossen we dat op) en dat het product zichtbaar is.

Ben je geinteresseerd? Maak gerust een afspraak bij ons, dan leg ik je alles persoonlijk uit.

Maak gerust een afspraak. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag verder over de behandeling en kosten.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English